Boomschades & taxatie van bomen

Boomwaarde en boomschade­taxaties

Bomen hebben soms veel te verduren. Door graafwerkzaamheden vanwege nieuwbouw of herinrichting van de infrastructuur kan er schade ontstaan aan wortels en stam. Maar ook door storm, blikseminslag of brand en aanrijdingen kunnen bomen beschadigd raken. In het ergste geval kan de boom niet behouden blijven. Maar ook deelbeschadigingen kunnen verstrekkende gevolgen hebben voor het behoud of beheer van de boom.

Schade door bomen

Jaarlijks nemen de grote verschillen in het weer sterk toe. Van droog naar zeer nat en van tropische temperaturen naar bijna tropische stormen. Bomen worden ontworteld, breken af en veroorzaken hierdoor wellicht schade. Uiteraard zijn stormen niet altijd te voorzien, maar in beginsel wordt de aansprakelijkheid toch eerst verlegd naar de eigenaar van de boom.
Onze expertise wordt regelmatig ingezet bij de analyse naar de oorzaak van schade of letsel in relatie tot de boomtechnische staat voorafgaand aan het incident.

Schade inzichtelijk voor uw verzekeraar

Wij zijn geregistreerd boomtaxateur en maken alle schade inzichtelijk voor uw verzekeraar. Dit doen wij aan de hand van de NVTB-methode (=Nederlandse Vereniging van Taxateurs van Bomen).

Wilt u schade aan bomen in kaart brengen?

logo-isa
logo-ett
logo-bomenstichting
logo-bvc
logo-bedrijf
logo-kpb
Scroll naar boven