Expertise

Antwoord op al uw vragen over boombeheer

Zijn uw bomen gezond? Zijn ze beschadigd door blikseminslag of een aanrijding en hebben ze scheuren? Misschien dragen de bomen een ziekte, waardoor er in het najaar zomaar dikke takken uitwaaien. Verliezen ze in de zomer al veel bladeren. Of mankeren ze iets wat niet direct aan de buitenkant te zien is. Kortom, weet u hoe het met uw bomen gesteld is?

Klik door naar onze expertises:

Zorgplicht en aansprakelijkheid

Als boomeigenaar of beheerder heeft u een zorgplicht. Dit houdt in dat u voldoende zorg moet besteden aan uw bomen. U moet uw bomen onderhouden en regelmatig inspecteren. Niet alleen in het belang van de bomen, maar ook in het belang van de veiligheid. Zieke bomen kunnen instabiel worden en dat levert gevaarlijke situaties op. Als eigenaar kunt u aansprakelijk zijn voor de schade die ontstaat.

Nieuwbouw of inbreiding

Zijn er nieuwbouw- of herinrichtingsplannen? Passen uw bomen in het nieuwe plaatje of wilt u wat veranderen? Denk goed na over de omgeving en de bomen op uw terrein. U kunt monumentale of waardevolle bomen niet zomaar verwijderen of verplaatsen. Daar zijn allerlei regels voor. Bereid u goed voor en laat ons u op voorhand adviseren. Dat voorkomt stress en werk achteraf. Bovendien is de kans veel groter dat uw bomen mooi en intact blijven na een verplaatsing. Uw bomen hoeven uw plannen niet in de weg te staan.

Schakel ons op tijd in

Wij kunnen u helpen bij het nakomen van uw zorgplicht en bij het maken van nieuwe plannen. Door ons in een vroeg stadium in te schakelen, is de kans op het behoud van bomen groter. En u loopt minder risico op projectvertraging.

Hoe eerder we aangehaakt zijn, hoe beter we problemen met uw bomen kunnen voorkomen.

logo-isa
logo-ett
logo-bomenstichting
logo-bvc
logo-bedrijf
logo-kpb

Wilt u weten hoe het gesteld is met de gezondheid van uw bomenbestand?

Scroll naar boven