Workshop boomschadebepaling

Informatie Workshop boomschadebepaling

Leerdoelen:

Na deze workshop kunt u de economische boomwaarde en boomschade benaderen, welke u kunnen helpen bij een eventuele schadeafhandeling.

Ernstige boomschades leiden niet zelden tot een vervroegde uitval van bomen of zelfs tot instabiliteit met een (nood)kapmaatregel als gevolg.
In navolging van de workshop boomwaardebepaling kunnen eventuele boomschades worden uitgedrukt in een monetaire waardevermindering.

Het ochtenddeel bestaat uit het opfrissen van de NVTB Richtlijnen, waarna de schadebepaling en schadeafhandeling wordt behandeld inclusief een juiste juridische onderbouwing.

Het middagprogramma zal bestaan uit het praktisch tot uitvoer brengen van enkele schadetaxaties die naderhand worden besproken.

De workshop is een praktische aanvulling en voorbereiding op een cursus boomtaxatie en de vaktest van NVTB (Nederlandse Vereniging van Taxateurs van Bomen en houtachtige gewassen).

Praktische informatie

Cursusdata en locaties

De genoemde cursusdata in de cursusagenda, worden gegeven op vooraf vastgelegde cursuslocaties.
De cursus kan ook als maatwerktraining op een door u ter beschikking gestelde locatie worden gegeven op een nader te bepalen datum.

Tijden en cursusduur

De cursus zal één dag in beslag nemen beginnende vanaf 08:30 tot ca. 16:00 uur.

Kosten

Op aanvraag.

Scroll naar boven